Om Meningsbyggarna

Meningsbyggarna Sthlm AB bildades 2014. Vi arbetar med språk- och textrelaterade tjänster som skrivtolkning, syntolkning och transkribering. Under fliken "medarbetare" hittar du alla våra olika kompetenser.

Vi vill bygga mening, både bildligt talat och i skrift. Vi har ett meningsfullt arbete där vi får vara delaktiga i att göra alla vardagliga situationer tillgängliga för människor med hörsel- eller synnedsättning. Därtill har vi förmånen att bistå människor och företag i behov av transkribering, undertextning, korrekturläsning och översättning inom områden som omfattar allt mellan himmel och jord.

Vår strävan är att ständigt leverera högkvalitativa tjänster. För att optimera vårt utvecklingsarbete välkomnar vi alla former av feedback från er. Hör av er till oss med både ris och ros!

För skrivtolkning, som är vår främsta sysselsättning, är vi leverantörer till kunder som Region Västmanland, landstinget Sörmland och Uppsala universitet. Vi upprätthåller även goda samarbeten med ett flertal andra tolkbolag.

Meningsbyggarnas delägare, Petra och Pauline, har båda genomgått en godkänd utbildning till skrivtolkar på Södertörns folkhögskola som arrangerats i samverkan med Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) och Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). Tillsammans har vi också över tio års erfarenhet av transkribering.